Τ : 211 220 4217

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΜΜΗΝΟΥ ΡΥΣΕΩΣ

Η εμμηνόρροια ή έμμηνος ρύση ή περίοδος είναι η φάση του έμμηνου κύκλου όπου αποβάλλεται το τοίχωμα της μήτρας, το ενδομήτριο. Συγκεκριμένα, ο όρος εμμηνόρροια (περίοδος) αναφέρεται στην φυσιολογική και τακτική αιμορραγία που συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως περιλαμβάνουν εμμηνορρυσιακούς κύκλους που εμφανίζονται σε απόσταση λιγότερο από 21 ή περισσότερο από 35 ημέρες μεταξύ τους, όταν δεν υπάρχουν τρεις ή περισσότεροι συνεχόμενοι εμμηνορρυσιακοί κύκλοι και όταν η εμμηνορρυσιακή ροή είναι πολύ βαρύτερη ή ελαφρύτερη από το συνηθισμένο. Στο ιατρείο CarE MediC διερευνώνται οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και συστήνεται η κατάλληλη αντιμετώπιση.
Παραδείγματα διαταραχής της εμμήνου ρύσεως περιλαμβάνουν:

– Αμηνόρροια: απουσία εμμήνου ρύσεως για διάστημα 90 ημέρες και άνω (εξαιρείται η περίπτωση εγκυμοσύνης, θηλασμού ή εμμηνόπαυσης). Έφηβες κοπέλες που δεν έχουν εμμηναρχή στην ηλικία των 15 ή 16 ετών ή εντός τριών ετών από τη θηλαρχή, θεωρείται επίσης ότι έχουν αμηνόρροια.
– Ολιγομηνόρροια: ασταθής και αραιή έμμηνος ρύση.
– Δυσμηνόρροια: επώδυνη έμμηνος ρύση και εμμηνορροϊκές κράμπες.
– Μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας μπορεί να συμβεί σε διάφορες καταστάσεις όπως: μεγαλύτερη εμμηνορροϊκή ροή, έμμηνος ρύση που διαρκεί περισσότερο από επτά ημέρες και αιμορραγία ή κηλίδες (spotting) μεταξύ των κύκλων, μετά την επαφή ή μετά την εμμηνόπαυση. περισσότερα

Πηγή: fitformulawellness.com
Πηγή: fitformulawellness.com